Hoe ziet ouderschap eruit na een scheiding? Die vraag is soms behoorlijk lastig te beantwoorden. Geef je het gezamenlijk vorm? En wat is een passend soort van ouderschap? Het kan zijn dat ouders hier zelfstandig niet uitkomen of dat het leidt tot strijd. Dan kunnen wij – het team van Ouderschap na Scheiden (OnS) van Trias Jeugdhulp – ondersteuning bieden. 

Wat is OnS doel?

Dat het ouders is gelukt een vorm van ouderschap te ontwikkelen waarin spanningen en conflicten geminimaliseerd zijn en het kind zich (weer) vrij kan verbinden aan beide ouders.

Wat is onze visie?

Dit is waar we bij OnS voor staan:

  • Ieder kind heeft het recht om zich in vrijheid te verbinden aan beide ouders.
  • Ouders zijn er verantwoordelijk voor dat het kind zich kan verbinden aan beide ouders.
  • De strijd zit niet in de ouder, maar speelt zich af tussen de ouders.
  • Ouders hebben de taak om hun ouderschap opnieuw te regelen en te komen tot een vorm van (parallel) ouderschap die goed genoeg is voor het kind.

Welke zorg levert Ouderschap na Scheiden van Trias Jeugdhulp?

Ouderschap na Scheiden (OnS) ondersteunt ouders, die na het beëindigen van hun relatie in een complexe samenwerking zijn gekomen. Samen zoeken we een passende vorm van goed (genoeg) ouderschap die rust, duidelijkheid en stabiliteit geeft. Vanuit deze rust kan een kind weer toekomen aan zijn eigen ontwikkeling.  OnS is onpartijdig, niet gericht op schuld en laat de verantwoordelijkheid bij ouders. Wij richten ons op de-escalatie van het conflict om vanuit meer rust met ouders te zoeken naar een positieve verandering.

Hulp bij scheiden

Om ouders en kinderen te begeleiden na een scheiding kan Trias Jeugdhulp onder andere de volgende hulp bieden:

Adviestraject

Ouderschapstraject

Hulp bij scheiden

Traject contactherstel

gezinshuis

Parallel ouderschap

Kind in kracht