Denk je erover om een ander gezin te helpen in de zorg voor hun kind(eren)? Ben je benieuwd wat jij kunt betekenen voor een kind? Trias Jeugdhulp organiseert regelmatig vrijblijvend een (online) informatieavond over pleegzorg, die je helpt al je vragen over pleegzorg te beantwoorden.

Informatieavond Pleegzorg

Wij organiseren regelmatig vrijblijvende (online) informatieavonden in verschillende delen van Overijssel waarvoor je je kunt aanmelden. Dit doen we onder andere in samenwerking met gemeenten of collega-pleegzorgorganisaties.

Wanneer je je aanmeld voor een informatieavond, ontvang je ook informatie met filmpjes die je kunt bekijken. We beantwoorden we belangrijke vragen als:

  • Hoe word je pleegouder?
  • Welke vormen van pleegzorg zijn er?
  • Wat wordt er verwacht van een pleegouder?
  • Wat biedt Trias Jeugdhulp pleegouders?

Bekijk onze agenda

Informatieavond Pleegzorg online

15/01/2024 - 20:00 uur, Online

Aanmelden informatieavond

Wil je een van de informatieavonden bijwonen, meld je dan aan. 

Pleegouder worden? Bij twijfel gewoon doen!

Pleegouder worden

Wat gebeurt er als je na het bekijken van onze informatie en je bezoek aan een (online) informatieavond, besluit je aan te melden als pleegouder? Trias Jeugdhulp vraagt na je aanmelding bij de Raad voor de Kinderbescherming een verklaring van ‘geen bezwaar’ aan. Ook vragen wij je een medische verklaring in te vullen. 

Als dit is afgerond nodigen we je uit voor de Scholing Training Aspirant Pleegouders (STAP). Tijdens deze basisopleiding behandelen we belangrijke onderwerpen als: samenwerken in de pleegzorg, omgaan met verlies, hechting en gedrag, en wat de komst van een pleegkind betekent voor jouw eigen (gezins)situatie.

Meer weten over pleegouder worden?

Vraag dan een informatiepakket aan of bekijk onze agenda voor een (online) informatieavond.

Heb je nog vragen? Bel dan tijdens kantooruren 038 456 4743 of mail naar: voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl.