Een gezinshuis is een vorm van kleinschalige jeugdhulp waarin gezinshuisouder(s) op professionele wijze vorm geven aan de verzorging, opvoeding en begeleiding van een aantal jeugdigen. Deze jeugdigen worden in het eigen gezin van de gezinshuisouder(s) geplaatst.

Wat is het doel?

Het doel van een gezinshuisplaatsing is het creëren van een gezinsvergelijkende situatie waarin de jeugdige zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Welke zorg levert Trias Jeugdhulp?

De gezinshuisouder biedt de jeugdige 24/7 een veilig, stabiel en professioneel opvoedklimaat. Hierbinnen is oog voor de samenwerking met de belangrijke personen in het leven van de jeugdige.

Het gezinshuis ondersteunt en begeleidt de ontwikkeling van de jeugdige, en is gericht op het vergroten van het gevoel van basisveiligheid. Van hieruit kan de jeugdige ontspannen en herstellen. Ondersteuning van Trias Jeugdhulp kan bestaan uit: psycho-educatie, begeleidingsgesprekken, multidisciplinaire overleggen, gesprekken met ketenpartners en kindgesprekken.

Het behandelteam

Het team bestaat uit gezinshuisouders, een coördinator en een gedragswetenschapper. We willen de gezinshuizen ‘ontzorgen’ maar tegelijkertijd geen afbreuk doen aan hun eigen ondernemerschap en professionaliteit.

Gezinshuis starten

Wij verwachten van onze gezinshuisouders dat zij beschikken over professionele opvoedkundige vaardigheden om om te gaan met jeugdigen die te maken hebben met traumagerelateerde problematiek en een onveilige gehechtheidsstrategie. Dit vraagt veel geduld, doorzettingsvermogen, mentaliserend vermogen en reflectievermogen van de gezinshuisouders.

Herken jij jezelf hierin? Denk jij in uitdagingen en kansen en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de samenwerking met Trias Jeugdhulp als starter of als ervaren gezinshuis? Neem dan contact met ons op via gezinshuizen@triasjeugdhulp.nl.

We kijken er naar uit om kennis met je te maken. Is de kennismaking van beide kanten positief dan gaan we een selectieprocedure in. Hoe dit eruit ziet leggen we je graag uit.