20 oktober 2023

Elk jaar organiseert Jeugdzorg Nederland de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek op 1 t/m 8 november vraagt Jeugdzorg Nederland extra aandacht voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Trias Jeugdhulp doet ook mee. Hierbij een overzicht van wat we dit jaar zoal organiseren.

Waar staan wij bij stil? Maar liefst 459 pleeggezinnen bij Trias Jeugdhulp stellen hun huis en hart open voor kinderen waarbij het thuis even niet meer gaat. Voor 28 kinderen in Overijssel zoeken we nog een warm tweede thuis. 

We zien de wereld van onze pleegkinderen letterlijk breder worden

Attentie voor pleeggezinnen

Wij zijn ontzettend blij met onze pleeggezinnen en willen ze graag extra bedanken in de Week van de Pleegzorg. Daarom ontvangen zij een digitale feestkalender vol verrassingen. Ook bieden de gemeenten Zwolle, Deventer, Hattem, Twenterand, Hengelo, Kampen, Wierden, Zwartewaterland een attentie aan onze pleeggezinnen aan, om ze te bedanken voor hun inzet.

Koffieochtend in Zwolle

Alle Zwolse pleegouders hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente Zwolle voor een koffieochtend op het Stadhuis in Zwolle op 3 november.

Pizza-avond voor jongeren

Elkaar ontmoeten, pizza eten en spelletjes spelen. Daar draait het om tijdens deze activiteit voor jongeren uit Overijssel die te maken hebben met pleegzorg (12-21 jaar). Deze gezellige jongerenactiviteit organiseren we samen met JongWijs, Timon en WSGV op donderdag 9 november van 17.30 – 20.00 uur. Aanmelden kan hier.

Op bezoek bij pleeggezinnen

In de gemeenten Zwolle, Kampen, Hattem en Zwartewaterland, worden pleeggezinnen geïnterviewd en gaan wethouders op bezoek. 

 

Overweeg je om pleegouder te worden?

En zou je graag de mogelijkheden willen verkennen? We begeleiden je, door je goed te informeren over wat pleegzorg inhoudt en betekent. We vertellen je hier meer over tijdens één van onze informatieavonden. Deze organiseren wij online en o.a. in Zwolle, Kampen en Raalte.

Week van de Pleegzorg, pleegouders, pleegzorg

Pleegzorg Nederland

Wil je meer weten over de landelijke activiteiten die worden georganiseerd rond en in de week van de Pleegzorg? Een overzicht vind je op de website van Pleegzorg Nederland.