3 juli 2024

Het lichtpuntje van creativiteit in het Boshuis

Dit is Sterre. Een creatieve, behulpzame, jonge dame. Stilzitten? Dat is niets voor Sterre. ‘’Ik ben het liefst lekker creatief bezig met m’n handen’’, vertelt ze.

Kunstwerken van wax

Die creativiteit kan Sterre onder andere kwijt op het Boshuis waar ze haar eigen zogenaamde ‘kaarsenmakerij’ heeft. Bij de kaarsenwinkel ‘Het Nieuwe Licht’ in Kampen, slaat ze allerlei spullen in om haar kunstwerken van wax te maken. Dat wat nog ontbreekt, bestelt ze online. ‘‘Ik ben gewoon eens begonnen met een proefpakketje. Mijn allereerste mallen waren een bolletje wol en een cactus. Daarna ben ik steeds meer nieuwe dingen gaan uitproberen. Ik keek of het lukt en experimenteerde met verschillende kleuren en nieuwe vormen.’’ Van gekleurde kaarsen in de vorm van een dier tot aan kaarsen met bloemen erin. Ze maakt het allemaal. 

Sterre-kaarsenmakerij1

Kaarsenpakketjes

En dat is nog niet alles. Sterre is inmiddels begonnen met het verkopen van haar kaarsen. Ze maakt pakketjes van verschillende soorten kaarsen op een houten ondergrond. ‘‘Ik zet de kaarsenpakketjes neer op locaties van Trias Jeugdhulp, dan kunnen medewerkers een pakketje meenemen en de QR-code scannen om te betalen. Ook verkoop ik zo nu en dan wat aan familie.’’ 

Ik ben gewoon eens begonnen met een proefpakketje

Stage

Daarnaast loopt Sterre stage. ‘‘Ik heb een hekel aan het woord dagbesteding, daarom noem ik het stage’’, vertelt ze. Dat doet ze met veel plezier op een zorgboerderij. Waar het ene deel bestaat uit dagopvang, zou je Sterre ook regelmatig kunnen spotten tussen de honden van het hondenpension, dat bij de zorgboerderij hoort. Ook is ze druk op een andere stagelocatie waar ze werkt met dementerende ouderen. Want stilzitten? Dat is niets voor Sterre. 

Meer weten over het Boshuis? Klik dan hier