18 maart 2024

Kleinschalig Verblijf in Rijssen officieel geopend

Begin november startte Trias Jeugdhulp vier Kleinschalige Verblijfsgroepen in Rijssen. Op donderdag 14 maart was de officiële opening. Wethouder Bert Beens knipte samen met twee jongeren van de groep het lint door. Ook Erna Mobach, bestuurder van deGoedeWoning, was aanwezig, net als buurtbewoners, medewerkers en familie van de jongeren die er wonen. De nieuwe verblijfsgroepen bieden ruimte om kinderen en hun ouders de jeugdhulp te bieden die zij nodig hebben.

Ik vind het belangrijk dat jongeren hier thuiskomen”

Eerste jeugdhulp in Rijssen

Belangstellenden konden tijdens de officiële opening laagdrempelig kennismaken met de ondersteuning die op deze locatie wordt geboden. Dit onder het genot van een hapje, drankje, een springkussen en diverse spellen waarmee de kinderen zich vermaakten.

Gemeente Rijssen-Holten is blij met de komst van Trias Jeugdhulp. Wethouder Beens: “Dit is de eerste vorm van jeugdhulp die we hebben in Rijssen. Ik ben erg blij dat we deze zorg nu ook binnen onze grenzen aanbieden.  Ik vind het belangrijk dat jongeren hier thuiskomen

Als er iets is, dan komen we bij elkaar aan de achterdeur

 

Betrokkenheid buurtbewoners 

Bij de opstart van de nieuwe groepen waren ook buurtbewoners actief betrokken. Louise Rouwhorst, bestuurder bij Trias Jeugdhulp: “ Ik ben de buurt ontzettend dankbaar dat zij zo fijn hebben meegewerkt en -gedacht.” Een buurtbewoner vertelt: “Het was best even spannend, maar we dachten direct: ‘We krijgen nieuwe buren en gaan er wat moois van maken’.” Een andere bewoner vult aan: “Ik heb zelf vier kinderen. Als er iets is, dan komen we bij elkaar aan de achterdeur. Dat zal nu niet anders zijn.”

Meer lezen over Kleinschalig Verblijf in Rijssen? Bekijk dit interview met Louise Rouwhorst.