24 juli 2025

Hij startte niet lang geleden in de flexpool van Trias Jeugdhulp, maar Rojo maakte zich al snel onmisbaar bij één van de groepen voor kleinschalig verblijf. Het resultaat: hij zette zijn handtekening onder een contract voor vaste dienst. Wat neemt Rojo mee van zijn tijd als flexmedewerker?

“Ik speelde op hoog niveau waterpolo en dat betekende ook veel trainen. Daarnaast was ik nog bezig met een studie en liep ik stage. Dat alles combineren met werken leek een uitdaging. Maar juist daarvoor bleek de flexpool van Trias Jeugdhulp perfect. Ik kon mijn werk plannen rondom mijn drukke schema, in plaats van andersom.”


Toen Rojo besloot met zijn studie te stoppen, werd hij als flexmedewerker al veel ingezet op beide kleinschalige verblijfsgroepen in Rijssen. “Ik merkte dat ik me ontzettend thuis voelde bij Oons Reishoes. Toen ik aangaf dat ik meer wilde gaan werken, was de reactie meteen: ‘We nemen je heel graag aan als vaste kracht.’”

Voor je eigen ervaring is het goed om in meerdere keukens te kijken

Kijkje in meerdere keukens

“In de periode dat ik als flexmedewerker werkte, heb ik enorm veel geleerd van de verschillende jongeren, collega’s en de dynamieken binnen de groepen,” vertelt Rojo. “Voor je eigen ervaring is het goed om in meerdere keukens te kijken. Blijf je oriënteren en sta open voor alle groepen, maar durf ook aan te geven welke groepen minder goed bij je passen. Je voelt het vanzelf. Door jezelf af te blijven vragen waar je iets kunt betekenen, kom je uiteindelijk bij de groep waar je echt een klik mee hebt.”

Ook als flexmedewerker kun je écht het verschil maken

Die open houding, gecombineerd met nieuwsgierigheid en zelfvertrouwen, is volgens Rojo belangrijk. “Ik heb ontdekt welke doelgroep het beste bij mij past, waar ik op mijn manier een waardevolle bijdrage kan leveren en waar ik me het prettigst bij voel.”

Verschil maken als flexer

Een veelvoorkomend vooroordeel over flexwerk is dat je met ‘een los dienstje’ weinig zou bijdragen of opbouwen. Rojo is het daar absoluut niet mee eens: “Ook als flexmedewerker kun je écht het verschil maken. Dat wordt vaak onderschat. Oprechte aandacht en interesse, een jongere echt zien en horen, kan al bijdragen aan een goede dag of een belangrijk inzicht.”

Hij vervolgt: “Als je nieuwsgierig bent en blijft en vertrouwen hebt in jezelf, dan straal je dat uit. Naast de jongeren staan in plaats van erboven, is hierbij essentieel. Je draagt bij doordat je collega’s ondersteunt, rust uitstraalt en goed luistert. Dan ga je met voldoening naar huis. En dat ga ik nog steeds.”

Meer weten?

De flexpool kan de ideale plek zijn om te starten als jeugdzorgwerker. Benieuwd? Kijk dan op ‘Werken als flexwerker bij Trias Jeugdhulp‘.

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.