29 september 2023

Reünie ‘De Reggeberg’ op 14 oktober

‘De Reggeberg’ in Hellendoorn, een locatie van Trias Jeugdhulp, sluit per oktober de deuren. Zaterdag 14 oktober 2023 zijn geïnteresseerden en betrokkenen welkom voor een informele reünie. Er is vrije inloop tussen 13.00 en 16.00 uur.

De reünie is voor iedereen die bekend is met deze Hellendoornse locatie van Trias Jeugdhulp. Van (oud)jongeren en ouders tot (oud)medewerkers en betrokken organisaties. Zij kunnen op zaterdag 14 oktober terugkeren naar Luttenbergerweg 15 in Hellendoorn. Om samen herinneringen op te halen, een drankje te drinken en/of rond te struinen. Er is vrije inloop van 13.00 tot 16.00 uur. 

Aanmelden voor de reünie kan via info@triasjeugdhulp.nl o.v.v. reünie reggeberg.

Lange geschiedenis

Het is maandag 3 mei 1926 als ‘De Reggeberg’ in Hellendoorn officieel wordt geopend. In het mooie gebouw konden zwakke, ondervoede en pre-tuberculose kinderen terecht. Stadskinderen die vanwege slechte omstandigheden ziek waren of te weinig vet op hun botten hadden, werden in die tijd regelmatig naar zo’n Koloniehuis gestuurd om aan te sterken. ‘Bleekneusjes’, werden ze ook wel genoemd.

Van Koloniehuis naar kleinschalige behandelgroep

Jaren geleden werd het Koloniehuis gesloopt en in 1977 werd het pand gebouwd zoals wij die nu kennen. In 2004 ontstond Trias Jeugdhulp, uit een fusie tussen Ambelt jeugdhulp, de Stichting Zwolse Jeugdhuizen en de Reggeberg in Hellendoorn. Bij de behandelgroepen in Hellendoorn verbleven kinderen tussen de 6 en 13 jaar met diverse achtergronden en vraagstukken. Een van de sterktes van deze groepen: de inhoud. Er werd continu gewerkt aan goede, kwalitatieve zorg en een methode.

Sluiting De Reggeberg

In de gebouwen aan de Luttenbergerweg 15 waren ruim 20 jaar behandelgroepen van Trias Jeugdhulp gevestigd. Wietske Spoelstra, manager residentiële zorg: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan om deze locatie te sluiten. De reden is dat er te veel aan gedaan moet worden om het geschikt te houden en te maken voor de toekomst.” Het pand staat momenteel te koop en er zijn meerdere geïnteresseerden.