rtopbox-contact

rtopbox-nieuwsbrief

Hoe word ik pleegouder?

In principe kan iedereen die ouder dan 21 jaar is pleegouder worden, ongeacht sekse of gezinssamenstelling. De belangrijkste voorwaarde is dat pleegouders een stabiele en veilige leefsituatie kunnen bieden en openstaan voor samenwerking.

Informatieavonden

Trias organiseert regelmatig vrijblijvende informatieavonden in verschillende delen van Overijssel. Vaak ook in samenwerking met gemeenten en/of collega-pleegzorgorganisaties.

Aanmelden voor een informatieavond kan via het e-mail van team Pleegzorg.

STAP: Scholing Training Aspirant Pleegouder

Als je besluit je aan te melden, vragen wij bij de Raad voor de Kinderbescherming een verklaring van ‘geen bezwaar’ aan, ook vragen wij jou/jullie een medische verklaring in te vullen. Daarna nodigen wij je uit voor de STAP: Scholing Training Aspirant Pleegouders, een basisopleiding die bestaat uit zeven avonden met onderwerpen als: samenwerken in de pleegzorg, verlies, hechting, gedrag en de verandering voor jouw eigen situatie bij de komst van een pleegkind.

Meer informatie kun je opvragen via mail of bel 038 456 47 43.

(NB: heeft u geen mail van ons terug ontvangen, check dan uw spamfolder. Een enkele keer komt het voor dat er een mail in de map ‘ongewenst’ komt).

Wat komt er kijken bij pleegzorg?

Jacoline Voorhorst, een ervaren pleegmoeder, en Esther Wissink van Trias Jeugdhulp vertellen wat er allemaal komt kijken bij pleegzorg en hoe je pleegouder kunt worden. Bekijk het filmpje via Facebook.

facebooktwitterlinkedInyoutubeemailhome