Wat kan beter in de jeugdhulp? Denk mee met de MR

Voor onze jeugdhulp is het ontzettend belangrijk dat je als kind, jongere, ouder of verzorger de kans krijgt om te vertellen hoe je de hulp ervaart. En dat je invloed hebt op ‘hoe dat gebeurt’. Inspraak en medezeggenschap van cliënten en hun ouders is in de wet vastgelegd. Binnen Trias Jeugdhulp vinden we dat een goede zaak! Jouw mening is van onschatbare waarde voor de jeugdhulp.

Ik wil mij direct aanmelden voor de mailinglijst van de MR

Ik wil mij direct aanmelden als nieuw lid van de MR

Dit is de MR

De medezeggenschapsraad – afgekort de MR – bestaat uit ouders en jongeren uit de jeugdhulp. Zij vertegenwoordigt de belangen van jongeren, ouders en verzorgers, zodat jij de jeugdhulp krijgt die je nodig hebt.

De MR

Wat doet de MR?

Als MR hebben we als jongere en ouder invloed op het beleid en de uitvoering daarvan. Wij willen ervoor zorgen dat de jeugdhulp aansluit bij wat jongeren en hun ouders nodig hebben, zodat zij een leven kunnen leiden op een manier die bij hen past. Binnen de MR denken we mee en beslissen we over heel veel onderwerpen. Vaak gaat het om nieuwe ontwikkelingen of beleid van Trias Jeugdhulp. Bijvoorbeeld het agressiebeleid binnen Trias Jeugdhulp.

De invloed van de MR moet terug te zien zijn in de kwaliteit van de zorg.

Denk mee met de MR

Medezeggenschapsraad van Trias Jeugdhulp

Jouw mening doet ertoe. De MR hoort graag hoe jij denkt over de kwaliteit van de hulpverlening van Trias Jeugdhulp. Daarnaast deelt de MR graag de laatste ontwikkelingen met jou. Hiervoor hebben wij jouw e-mailadres nodig.

Help mee de jeugdhulp te verbeteren en geef je e-mailadres door aan de MR. Jouw e-mail wordt niet gebruikt voor andere doeleinden.

Wie zitten in de MR van Trias Jeugdhulp?

Dominic

-Een jongere uit Overijssel-

Van Trias Jeugdhulp kreeg ik ambulante begeleiding toen ik op kamers ging. Vanaf dat moment ben ik lid geworden van de jongerenraad en sloot ik mij in 2021 aan bij de MR. Hier probeer ik jongeren een betere positie te geven. Zodat ze niet alleen de beste hulp, maar vooral ook de juiste hulp ontvangen.

Jacob

-Een vader uit Groningen-

“Ik zit in de MR omdat ik graag mijn persoonlijke en bestuurlijke kennis en ervaring in de jeugdzorg in wil zetten om zaken te verbeteren.

Ik geloof dat participatie van ouders en jongeren ervoor zorgt dat behandelingen effectiever en vooral beter worden.”

Esther

-Een moeder uit Overijssel-

“Ik heb samen met mijn zoons een traject bij ‘Ouderschap na Scheiden’ gevolgd. Ik zag een poster van de MR en het voelde als een roeping: meedenken met beleid, kritische vragen stellen aan het management en het verbeteren van procedures. Met als rode draad opkomen voor de belangen van jeugd. Kinderen en jongeren hebben recht op een veilige plek, waar ze gezien en gehoord worden. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen!”

Kom jij ons versterken?

– Praat en beslis mee over de jeugdhulp –

Als MR-lid:

MR-lid worden? Neem contact met ons op

Binnen de MR van Trias Jeugdhulp draag je samen met andere jongeren en ouders bij aan waardevolle jeugdzorg. Wil je graag meepraten en meebeslissen als lid van de medezeggenschapsraad? Neem contact met ons op!

Wil je eerst meer informatie? Download de flyer of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.