16 december 2021

Pleegzorgbegeleider Marjolein en matcher Diana van Trias Jeugdhulp zijn op bezoek bij Ina en Gert, een pleeggezin waar zo’n 19 kinderen voor korte of langere tijd een plekje hebben gehad. Een avontuur dat ooit begon met het opvangen van kinderen uit een ander land, via de organisatie Europa Kinderhulp. Daarna startten zij met het bieden van pleegzorg voor een gezin uit hun eigen wijk: een vrijwillige situatie.

Het enthousiasme als we herinneringen ophalen is nog steeds groot. Hoewel het ook zeker niet altijd gemakkelijk was in het opvangen en opvoeden van de pleegkinderen, hadden ze dit zeker niet willen missen. Ze zijn gestart toen hun eigen dochters nog jong waren. Ze onderhouden nog steeds contact met voormalige pleegkinderen, waaronder een jonge vrouw die nu zelf ook moeder is geworden. Dat zijn hele mooie momenten voor hen als gezin.

Ambassadeurs

De periode na de transitie in 2015 verliep niet altijd zoals ze daarvoor gewend waren, de gemeenten kregen jeugdzorg als nieuwe hulpvorm bij. Ook de wisselingen van gezinsvoogden of pleegzorgwerkers heeft wel eens voor onrust of verwarring gezorgd. Maar door hun nuchtere instelling en het samen optrekken met (pleeg)ouders en andere betrokkenen kijken Ina en Gert met veel plezier en voldoening terug op 28 jaar pleegzorg. Ze vertellen als ambassadeurs nog steeds enthousiast over het pleegouderschap, aan anderen die ook overwegen met pleegzorg te beginnen.

Nieuw avontuur

In het nieuwe jaar staat ze een nieuw avontuur te wachten, dan hopen ze opa en oma te worden! Ze kijken ernaar uit om op een andere manier wat betekenen voor een kind, in dit geval een kleinkind.

Bedankt!

Vanuit Trias Jeugdhulp bedanken we Ina en Gert enorm voor al hun inzet! Wat was het fijn ze als pleeggezin te mogen begeleiden! Pleegzorg houdt eigenlijk nooit op, want de koffie staat klaar voor mensen die nog geen pleegouder zijn en meer willen weten…

Meer weten over pleegzorg?

Wij organiseren regelmatig vrijblijvende (online) informatieavonden in verschillende delen van Overijssel. Lees meer.