Alle kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen hebben meerdere traumatische gebeurtenissen in hun leven meegemaakt. Kinderen in de pleegzorg hebben vaak te maken met chronische stress dit kan geestelijke en lichamelijke schade achterlaten en is zichtbaar in de hersenen. Als pleegouder sta je dan voor de uitdaging om goed te reageren op het gedrag, oftewel trauma-sensitief op te voeden.

Twee leeravonden: 15-11 en 29-11

Deze training voor pleegouders van Trias Jeugdhulp, is verdeeld over 2 leeravonden: op maandag 15 november en maandag 29 november. Tijdens de avonden gaan we in op de ontwikkeling van de hersenen wanneer er sprake is van trauma. Ook vertellen we meer over het zoeken naar de juiste aanpak van je pleegkind.

Bruikbare tips

Daar waar de gewone manieren van opvoeden geen effect blijken te hebben, is het meer zoeken naar een passende aanpak. Gelukkig zijn er bruikbare tips voor opvoeders (pleegouders) ontwikkeld die extra handvatten bieden voor de dagelijkse praktijk. Een gedragswetenschapper is beide avonden aanwezig om vanuit haar deskundigheid ook informatie en tips te delen.

Interesse? Meld je dan aan!

Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen, wordt deze training online of op locatie gegeven. Online duren de avonden 2 uur, op locatie 2,5 uur (starttijd dan 19.30 uur). Meld je aan voor deze leeravond.