Heb je een pleegkind thuis, dat snel boos is of een kort lontje heeft? Een pleegkind dat van te voren zegt: “ja hoor, dat kan ik” en het vervolgens niet lukt. Een pleegkind dat zich thuis kan afdrogen en aankleden, maar na een zwemles niet? En dat vaak zegt: ‘Ja, dat ga ik doen’ en het vervolgens vergeet.

Hoe ga je ermee om?

En/of dat je merkt dat de ouders van je pleegkind die toch elke keer de grote cadeaus meenemen, tegen de afspraken in of je pleegkind beloftes doen, waarvan jij weet dat ze niet nagekomen kunnen worden? Herken je dit? Weet je hoe je ermee omgaat? Begrijp je waar het gedrag vandaan komt, wat werkt en wat niet werkt?

I.s.m. William Schrikker Gezinsvormen

Mariet Jansen van William Schrikker Gezinsvormen vertelt je op deze online leeravond voor pleegouders van Trias Jeugdhulp alles over het hebben van een licht verstandelijke beperking (LVB). Welk effect het heeft op de ontwikkeling, het gedrag en de omgeving van het pleegkind. Ook in het contact met de ouders van je pleegkind.

Interesse? Geef je op!

De leeravond wordt online georganiseerd op 9 december 2021 om 20 uur. Meld je aan door een e-mail te sturen naar scholingpleegouders@triasjeugdhulp.nl.